Plaze u blizini Sartija

Sarti kao i cela Sitonija obiluju prelepim zalivima i plazama u svojoj blizini. Mnogi Grci Sitoniju, zbog toga nazivaju i najlepsim ostrvom na kopnu.

Na ovoj stranici mozete osetiti delic lepote  prirode, plaza i zaliva kojima se Sarti ponosi i zbog kojih je Sarti i postao jedna od najatraktivnijih destinacija za nase turiste.

Sarti plaza ( Gradska plaza).

Plaza u Sartiju je dugacka oko 3 kilometra. agradjena j plavom zastavicom. Na plazi se nalazi veliki broj restorana, taverni i barova. Upotreba lezaljki i suncobrana uz konzumaciju pica. Sa ove plaze se pruza prelep poged a Atos i Svetu Goru.

 

Orange Beach :

Jedna od, Sartiju najblizih plaza i mozda i  najpopularnija plaza za sve koji letuju u Sartiju je Orange Beach plaza.

Orange Beach se nalazi na oko 6 km od Sartija. ( GPS N40.1252340/E23.9696991).  Gusta borova suma u pozadini, pescana plaza, zaliv, okruzen stenama , kristalno cista tirkizna voda. ( i mora se priznati ponekada velika guzva na plazi.).

Na plazi Beach bar i kantina Suncobrani i lezaljke se ne naplacuju, vec se koriste uz konzumaciju pica iz iz beach bara.

Preporuka za ovu plazu je; Doci malo ranije da bi se zauzele lezaljke na plazi.

 

Banana Beach

Banana plaža je dobila ime poistoimenom baru na plaži koji je postojao na ovoj plaži. Baanana beach  je na  oko 10 km južno od Vourvourou . To je mala plaža , samo oko 200 m dužine , ali je u veoma lepom ambijentu . Bar na plazi  je odgovoran za organizovanje plaže sa ležaljkama i suncobranima .
Kako doći do Banana Beach

Od glavnog puta , nastaviti južno pored Zografou skretanja za oko 1 km . Videćete neke zastave i znak skretanja i ka Rodia plazi . skrenuti ovim putem dole.

Napomena : Kada smo poslednji put bili na ovoj plazi put je bio zemljani i u prilicno losem stanju …Ipak vredi videti.