Zašto posetiti Sarti

Cene smeštaja

U Sartiju se ne tako davno počelo baviti turizmom i izdavanjem smeštaja. Počelo se kao destinacija koja nudi povoljan smeštaj. Do današnjeg dana, kada je riječ o iznajmljivanju apartmana, Sarti je i dalje jedan od najjeftinijih gradova na Sitoniji, ali budite svjesni da je svake godine potražnja sve veća, kao i cene. Mnogi od malih porodičnih hotela se obnavljaju i grade novi apartmanii, pa čak i luksuzne vile. Pošto nude više, naplaćuju i više. Dakle, budućnost Sartija tek treba vidjeti, hoće li ostati budžetska destinacija za odmor? Za sada, da. i to je jedan od razloga ybog kojih vredi posetiti Sarti.

Plaže i zalivi Sitonije

Plaža Sarti “Plava zastava” je široki pojas belog peska koji se proteže 3 kilometra. Ovo je najveće blago koje Sarti ima. Voda je plitka što ga čini idealnim za decu, ali još uvek dovoljno duboko za kupanje i sportove na vodi.(Često se u poslepodnevnim satima more uzburka i stvara prilično velike talase). Veličina plaže osigurava da nikada nije gužva i dauvek možete naći dovoljno mesta. Možete hodati malo dalje kako biste pronašli vlastiti teren. Pogled koji se pruža isperd vas zaista inspiriše! Naravno, možete videti  Atos sa gotovo bilo koje plaže na zapadnoj obali Sitonije, ali pogled sa Sartija je apsolutno zaslepljujući. Dok možete sediti na svakoj plaži i vidjeti more, u Sartiju ste ispred 2000 metara visoke planine. Pogled koji dominira horizontom.

Pogodnosti

Sarti nije samo letovalište, to je mesto u kome ljudi žive tokom cele godine. Zbog toga je Sarti jedan od najvećih centara u južnoj Sitoniji i nudi sve što je potrebno. Dakle, Sarti je odlično kao mesto koje će vam biti baza  za istraživanje okoline. Sarti je opremljen nekim većim supermarketima, benzinskim stanicama, apotekama i bankomatima. Prodajna četvrt u centru grada je prilično velika sa prodavnicama koje prodaju sve, od odeće do maslinovog ulja. Veliki broj restorana duž obalnog šetališta, 

Sarti za sve..

Sarti je odlično mesto za one koji traže odmor i kupanje ali isto tako i za one koji planiraju aktivni odmor..

Od sportova na vodi do vožnje džipova ili planinarenja…mnogo toga za one koji letovanje na Sitoniji žele aktivnije da provedu.
Plaža Sartija će vas iznenaditi popodnevnim talasima. Odlicna je za jedrenje,ili “jahanje” na talasima..
Sarti nudi širok asortiman vodenih sportova.

Malo Istorije za kraj :

Tokom velike razmene stanovništva između Turske i Grčke (1922), grčki stanovnici sa malog ostrva Afisia (Avsa) u Mramornom moru (Turska) bili su primorani da napuste svoje domove i preselili su se ovde, u Sarti. Grčke izbeglice, koje su se krenule od Mramornog mora u Maloj Aziji, odlučile su da pronađu Novu Afisiju, jednu od 27 novih sela na Halkidikiju, I tako u Sartiju nasli novi dom

Informacije o letovanju u Sartiju i aranzmanima :